banovecko

ZDRUŽENIE OBCÍ BÁNOVECKO

 

Cezhraničná spolupráca slovenského a českého mikroregiónu v projekte „SPOZNAJ A CESTUJ“

 Mikroregión Bánovecko bol založený v roku 2003 na ustanovujúcom sneme ako záujmové združenie "Združenie obcí Bánovecko". Základnou myšlienkou pre vznik mikroregiónu bol rozvoj spoločenského, kultúrneho, ekonomického a hospodárskeho života.
Zakladajúcimi obcami boli: Bánovce nad Bebravou, Brezolupy, Dubnička, Dvorec, Horné Naštice, Ľutov, Miezgovce, Prusy. V súčasnosti má mikroregión 15 členov. Cieľom združenia je iniciovanie a podpora rozvojových projektov a ich realizácia na území mikroregiónu Bánovecko, teda v katastroch obcí Bánovce nad Bebravou, Brezolupy, Dubnička, Dvorec, Horné Naštice, Ľutov, Miezgovce, Veľké Chlievany, Prusy, Pravotice, Dolné Naštice, Otrhánky, Haláčovce, Podlužany a Ruskovce, ktoré sú členmi združenia.

Čítať ďalej...

Nové kryté stojiská kontajnerov na odpad

Občania mali možnosť zaregistrovať budovanie dvoch uzamykateľných krytých stojísk určených pre kontajnery na odpad. Samotná realizácia začala koncom 47.týždňa a bola ukončená v 48.týždni. Tieto stojiská boli financované z rozpočtu mesta a nachádzajú sa na ulici J. C. Hronského a na Husitskej ulici. Pevne veríme, že vybudovanie stojísk sa stretne u občanov s pozitívnym ohlasom a mesto bude realizovať aj ďalšie stojiská, ktoré budú prínosom pre čistotu mesta a skvalitnenie životného prostredia.

 

Čerpáme z: Bánovské noviny, ročník XI./číslo 48

 

Nachádzaš sa tu: Domov Nové kryté stojiská kontajnerov na odpad