banovecko

ZDRUŽENIE OBCÍ BÁNOVECKO

 

Cezhraničná spolupráca slovenského a českého mikroregiónu v projekte „SPOZNAJ A CESTUJ“

 Mikroregión Bánovecko bol založený v roku 2003 na ustanovujúcom sneme ako záujmové združenie "Združenie obcí Bánovecko". Základnou myšlienkou pre vznik mikroregiónu bol rozvoj spoločenského, kultúrneho, ekonomického a hospodárskeho života.
Zakladajúcimi obcami boli: Bánovce nad Bebravou, Brezolupy, Dubnička, Dvorec, Horné Naštice, Ľutov, Miezgovce, Prusy. V súčasnosti má mikroregión 15 členov. Cieľom združenia je iniciovanie a podpora rozvojových projektov a ich realizácia na území mikroregiónu Bánovecko, teda v katastroch obcí Bánovce nad Bebravou, Brezolupy, Dubnička, Dvorec, Horné Naštice, Ľutov, Miezgovce, Veľké Chlievany, Prusy, Pravotice, Dolné Naštice, Otrhánky, Haláčovce, Podlužany a Ruskovce, ktoré sú členmi združenia.

Čítať ďalej...

AKRAM

Dobrý večer,

zasielam Vám informácie, krátky článok, fotky a prezentáciu, ktorá bolo prednesená 27 žiakom z rôznych ročníkov Obchodnej akadémie F. Madvu. Mládežníci z OA  v Prievidzi absolvovali 2 hodinový rýchlokurz neformálneho vzdelávania pod organizačnou záštitou  RADY MLÁDEŽE TRENČIANSKEHO KRAJA a jej projektov AKRAM- "Aktivizuj sa" a Hlas mladých 2015.

Workshop pozostával z troch častí:

V 1. časti s pracovným názvom AKTIVIZUJ SA! školitelia zaradili aktivity zamerané na spoznanie žiackej školskej rady. V rámci nich študenti vyplnili aj anketové lístky o hodnotení činnosti ZŠR na ich škole.

Po prestávke, v časti s názvom ORGANIZUJ SA! školitelia informovali o činnosti existujúcich mládežníckych organizácií v TSK. Pomocou internetu a rôznych tlačovín zapojení žiaci vytvorili svoj vlastný skupinový projekt o RMTK, ICM Prievidza, OZ ŠHOK, TRRA, IUVENTA či MAS  Bebrava, ktorý neskôr sprezentovali.

Jednotlivé skupiny zároveň pracovali aj na poslednej časti s názvom POROJEKTUJ AJ TY. Ich úlohou bolo zakresliť SWOT analýzu o svojom rodnom meste a vlastnej škole. Vytipované pozitíva či negatíva, ohrozenia či príležitosti graficky zakreslili do projektu. Pre zaujímavosť si žiaci mali možnosť prezrieť niekoľko komunitných grantov, ktoré zrealizovali v minulosti samotný lektori.

Na záver sa koordinátori workshopu, ktorý bol vedený v medziach neformálneho vzdelávania, poďakovali študentom za účasť a vyzvali ich k participácii na práve prebiehajúcom hlasovaní za projekt OZ ŠHOK s názvom BNstreet- ulica mládeže. Zároveň boli pozvaní na dobrovoľnícke a športové aktivity.plánované na jar - leto 2016.

Zozbierané informácie budú spracované, a poskytnuté ako podnety na spracovanie koncepcie práce s mládežou v regióne Hornej Nitry.

S pozdravom

 Mgr. Ondrej Kubala,

 Ing. Lukáš Studený 

 Mgr. Juraj Makový

Nachádzaš sa tu: Domov AKRAM